Összes oldalmegjelenítés

2011. július 17., vasárnap

....És jöjjenek a Kaldeneker lekvárok!

                    
Bazsalikomos vilmoskörtedzsem


Mézédes, érett vilmoskörtéből készült dzsem, friss bazsalikomlevél teszi még izgalmasabbá. Kevés cukor felhasználásával készült. Nagyon jól passzol sajtokhoz, palacsintába töltve vagy fagylaltra csorgatva. Remek kiegészítője lehet a grillezett libamájnak, sajtoknak vagy pástétomoknak is.




Rebarbarás meggydzsem

Kellemesen savanykás dzsem, ami a spenótfélék családjába tartozó rebarbara szárából készült. Eredeti vaníliával és fahéjdarabkákkal lett még izgalmasabb . Kevés cukorral készült, így a gyümölcs és a zöldség még jobban megőrizte friss ízét. Kanalazzátok fagyira, palacsintára, vagy töltsetek meg vele süteményeket. Próbáljátok ki grillezett húsok mellé is fogyasztani.




Fekete szeder dzsem




Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése